1-Değerli kardeşler, 19.yy'dan itibaren misyonerler tarafından Kürtler ve Ermeniler için tarihle uyumlu hale getirilmeye başlanmış bu durum Türklerin muhteşem uygarlıklarına sahip çıkma şeklinde sürdürülmüştür.

2- Siyasî Kürtçülerin yıllardır tekrarladıkları yalanlar gerekçesi, günümüzde Kürt gençleri de artık ciddi şekilde Misak-ı Milli sınırında kalan toprakların, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun anında Kürtlere ait olan Türklerin işgal ettiklerine inanmaktadırlar.

3- Tüm bu yalanlar, yanlışlar, yutturmacalar ile aldatılan Kürt gençlerinde haklılık fikriyatı oluşturmakta sonuçtasi “Bizim olan toprakları geri istiyoruz” denilmektedir.

4-Daha fazla da vahimi kaçak elektrik ve su kullanırken, vergi ödemezken bile doğru şekilde kullanıyorlar.

5- Sevgili okurlar, İşte biz bunun için “Tarih vatandır. Tarihte Türklerin ayak bastığı yerler bizim vatan topraklarımızdır. Nasıl bu günkü topraklarımıza göz dikenin gözünün oyarsak anında ki vatan topraklarımıza da yapılan saldırıları ve ihanetleri hoş görmeyiz”.

6- 12 Eylül öncesi ve sonrasında Türk milliyetçilerini manipüle etmek amacıyla Türk Kültürü dergilerinde gerçekleştirilen “Türklerle Kürtler çapında beri birlikte mücadele ettiler”, “Kürt Türkleri”, “Türk Kürtleri” gibi gerçek dışı yayınlar bir birleştirme oluşturmak yerine +

7- Kürtçülerin ve PKK'nın Anadolu topraklarına hak iddiası için uyum sağlamak için iddialarına haklılık yolları dışında bir iş yaramamış bu yalanlar sonuçta “Malazgirt'in kapılarını biz açtık” noktasına kadar varmıştır.

8-Bu yalanlar geldiğinde gerçek gibi kabul edilmiş, bu gün Gelecek Partisinin Genel Başkanı olan, Ahmet Davutoğlu, Başbakanlığı zamanında Kürtçe tezlere sahip olan Malazgirt'te konuşmamış +

9- “Kürtlerin Anadolu'nun kapısını Türklere açtığını” söylemiştir. Hâlbuki Malazgirt öncesi Anadolu, Bizans topraklarında olup Kürt varlığına rastlanmamaktadır.

10- Yapılan propagandaların tarih bilgisinden veya tarih şuurundan uzakların elden geldiğince elindeki aleyhinde nasıl dağıtıldığı ve Türklerin bilinçsizce kullanılması ile birlikte olmak için nasıl bir güvenlik sorunlarının ortaya çıktığı en açık delilidir.

11- BİZANS TARİHİNDE ANADOLU'DA KÜRT YOKTUR. MERVANİLER ARAPTIR. YAVUZ DÖNEMİNE KADAR ANODULU'DA KÜRT YOKTUR.

13- Bizans topraklarının da yaşadığı aynı zamanda Bizans'ın maaşlı askerlik kadrosunda bulunan ancak Hıristiyanlığı seçilmiş Peçenek, Kıpçak, Uz, Avar vd Türk boyları Anadolu'nun halklarını oluşturur.

14- Emeviler döneminden itibaren Anadolu'ya İslam orduları saldırılarında yaşanmış, Diyarbakır Urfa gibi iller Araplar tarafından geçici bir süre için işgal edilmiş Selçukluların tarih sahnesine çıkışından önce Bizans tarafından büyük ölçüde arındırılmışlardır.

15- Selçuklular tarafından 1071 öncesinde Doğu ve Güneydoğuya yapılan saldırılarda ise bölümler halinde temizlenmektedir. Diyarbakır 973 yılında dahi Amed veya Amid dönemindeki Arapların elinde mevcut olduğu görülmektedir.

16- Urfa'nın da 1032 yılında Arapların hakimiyetinde olduğu belirtilmektedir. 1032'den sonra sadece ve sadece 8 yıl Mervaniler vardır. Mervani halkı Araplardan müteşekkil kabilelerden oluşur. (Urfalı Mateos Vakayinâmesi, s. 23)

17-Oğuz akıncıları birkaç binlik bir kuvvetle 1040 yılında Diyar-ı Bekir'e saldırdıklarında 1000 civarındaki Mervânîler kaleye kapanmışlar ancak kısa süre sonra Oğuzlara teslim olmuşlardır (İbnü'l Ezrak, yaş., s. 170-171; İbnü'l I sır, El-Kâmil, 7/418-19)

18-Araplardan müşteşekkil karışık İbnü’l Esîr’in kaydına göre Mervânî Beyliği’nin kurucusu, Baz adlı biridir ve Ebû Ab-dullah el useyn b. Dostek onun kardeşidir (El-Kâmil,7/1) Şahıs bir eşkıyadır ve kimliği tartışmalı olmasına rağmen Arap olduğu şeklindeki iddialar ağırlıklıdır.

19-Kaldı ki Diyarbakır İnaloğulları döneminde baştan sona imar edilmiş, ticaret ve kültürel hayat fevkalâde geliştirilmiş, Türkmenler tamamıyla bölgeye yerleşmiştir.

20- Halk refah ve huzur içinde olmuş,âlim ve sanatçılar himaye edilmiş,on binlerce cilt eserde tek bir Kürt yoktur bölge modern bir gelişmededir.

1085 yılında Melikşah'ın emriyle Dilmaçoğlu Mehmed Bey tarafından fethedilmiştir.

21-Dilmaçoğlu Mehmed Bey tarafından kurulan Dilmaçoğulları beyliği 1085-1192 yılları arasında Bitlis, Erzen ve Vestan'da hüküm sürmüştür. Dilmaçoğulları da diğer Türkmen beylikleri gibi hakim oldukları toprakları imar etmişler ve halkını refaha kavuşturmuşlardır.

22- 1150 yılında yaptırılan Bitlis Ulu Camii, Anadolu'da Türk mimari sanatının ilk ve en güzel örneklerinden biridir. Artuklu Beyliği/ devleti ise 1403 yılına kadar parasıyla ve kültürel varlıklarıyla tam bir Türkmen devletidir.

Hüda-Par Anayasa’nın kilidini zorluyor. Anayasanın kilidini kırdırmayacağız! Hüda-Par Anayasa’nın kilidini zorluyor. Anayasanın kilidini kırdırmayacağız!

23-Bu bölgede de diğer Güney Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde de 1450 yılına kadar hiç bir bölgede tek bir Kürt yoktur.

http://24-16.Asır öncesinde Anadolu'da kimler vardı bir bakalım

Kemah, Erzincan, Divriği ve Şebinkarahisar’da 1080-1228 arasında hüküm süren Mengücekliler; Türk idi.

25-Sivas, tokat, Niksar, çorum, Amasya, Kastamonu, Malatya, Elbistan ve Kayseri’de 1071-1178 yılları arasında hüküm süren danişmendiler Türk’tü.

Bitlis ve Erzen’de 1084-1393, yılları arasında hüküm süren Dilmaçoğulları Türk’tü.

26- Ahlat, Erciş, Van, Tatvan, Adilcevaz, Silvan ve Muş’ta 1110-1207 yılları arasında hüküm süren Ahlatşahlar Türk’tü

Harput, Palu, ve Arapkir’de 1085-1113 yılları arasında hüküm süren çubuk oğulları türktü;

27- Diyarbakır ve çevresinde 1098-1183 arasında hüküm süren Yınaloğulları Türk'tü;

Diyarbakır, Mardin, Hasankeyf, Silvan ve Harput’ta 12.-15. Yüzyıllar arasında hüküm süren Artukoğluları; parası pulu ve eserleriyle Türk’tü

28-Bu gün Kürtlerin yaşadığı söylenen yerlerde 16.yy'a kadar Türkmen devletleler vardı Kürt’ün "k" sı bile yoktu.

1365-1469 arasında doğu ve güney-doğu Anadolu ile birlikte güney Kafkasya, İran ve Irak’a da hâkim olan Karakoyunlular; Türk devletiydi.

29-1469-1508 arasında birlikte güney Kafkasya, İran ve Irak’a da hâkim olan Akkoyun’ular Türk devletleri idi.

1500'lü yılların başından itibaren güney Kafkasya, İran ve Irak’a hâkim olan Safevi devletini kuranlarda Anadolu’dan giden Türklerdi

30-1500 yılları başında Anadolu tamamıyla Türkmendi

Çok küçük bir topluluk olarak Güney Doğu Anadoluya gelen Kürtlerin Güney Doğu Anadolu’da bile % 2 bile nüfusları yoktu.

31- Değerli arkadaşlarım

Görüldüğü gibi http://16.Asır öncesinde Doğu ve Güney Doğu da Kürtler yoktu!

Kürtler Batı da var mıydı?

1075’te İznik’te kurulup bilahare Konya’yı merkez edinen, haçlı ordularıyla ölüm kalım savaşları yapan, Anadolu Selçukluları Türk idi

Editör: Kerim Öztürk