Bir süredir rahatsızlıkları artan ve Ankara Başkent Hastanesinde tedavi edilen Lütfi Doğan hocanın vefat haberi yakınları tarafından sosyal medya hesaplarından yayınlanırken, cenaze programına dair bir bilgi paylaşılmadı.

Köse ilçesine bağlı Salyazı köyünden olan Lütfi Doğan hoca aynı zamanda AK Parti 23.dönem Gümüşhane Milletvekili Prof.Dr. Yahya Doğan’ın da babasıydı. 

Türkiye’nin yetiştirdiği ve tüm İslam aleminde saygınlığı olan önemli bir din alimi olan Lütfi Doğan hoca İslami İlimleri Araştırma ve Yayma Vakfı (İSİLAY) mütevelli heyeti başkanı olmasının yanında nezaketi, naifliği ve samimiyetiyle örnek bir Müslüman olarak biliniyordu.

Lütfi Doğan hocamıza Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz. 

Lütfi Doğan kimdir?

Gümüşhane'nin Köse ilçesinin Salyazı köyünde 1930'da dünyaya gelen Doğan, babası Mehmet Fehmi Efendi'den Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi ve 1942'de dayısı Kurra Hafız Fevzi Efendi'de hıfzını tamamladı. 

Dönemin önemli ilim adamlarının tedrisinde tecvid, kıraat ve Arapça gibi dini ilimleri tahsil edip icazet alan Doğan, ilk, ortaokul ve liseyi dışarıdan bitirdi.

Askerlik dönüşü Gümüşhane'nin merkez ilçesinin Özcan Mahallesi'nde imam hatip olarak göreve başlayan Doğan, 1954'te Diyanet İşleri Başkanlığının açtığı müftülük imtihanını kazanarak muhtelif şehirlerde müftülük, müftü yardımcılığı ve vaizlik yaptı.

Ankara'daki görevi sırasında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1965'te birincilikle mezun olan Doğan, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi iken Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına tayin edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı vazifesine 15 Ocak 1968'te vekaleten atanan Doğan, bu görevini 25 Ağustos 1972'ye kadar yürüttü.

Daha sonra Milli Görüş hareketinin kurucu lideri ve eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın daveti üzerine siyasete giren Doğan, Milli Selamet Partisinden (MSP) 1973-1980 arasında 2 dönem Erzurum Senatörü olarak görev yaptı.

Bahçeli’nin Öcalan çağrısına Toprak Hattı Grubu’ndan ‘Nas’ göndermesi! Bahçeli’nin Öcalan çağrısına Toprak Hattı Grubu’ndan ‘Nas’ göndermesi!

1980 askeri darbesi döneminde Kirazlıdere Tutukevi'nde 8 ay tutuklu kalan Doğan, 1991'den itibaren 3 dönem Gümüşhane Milletvekili olarak TBMM'de yer aldı.

Bir kısım arkadaşıyla 1987'de İSİLAY'ı kuran Doğan, Arapça, Farsça ve Fransızca biliyor. Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu vakfın Keçiören ve Balgat'taki müesseselerinde, ilerleyen yaşına rağmen eğitim faaliyetlerine devam etti. 

Editör: Kerim Öztürk