1951 yılında Güney Kore'yi kurtarma gittik değil mi? Şuanda Güney Kore'nin 4 şirketinin cirosu Türkiye'nin bütçesinden fazla.

Hollanda Türkiye'nin kırkta biri toprağının hepsi de tarım alanı değil. Tarımdan ihracatı 200 milyar dolar. Türkiye'nin ihracatı 20 milyar dolar.

Üzümün anavatanı Türkiye  şuana kadar tespit edilen üzüm çeşidi 1435  tespit çalışmaları sürüyor. İki bine çıkması bekleniyor.

Üzüm dünya ihracatında dolaşan para 150 milyar dolar. Fransa  bağcılıktan yıllık 20 milyar dolar  ihracat yapıyor. Türkiye dokuz milyon dolar ihracat yapıyor.

Türkiye, dünyada merkezi ve stratejik bir noktada bulunması, 4 saatlik bir uçuşla dünya nüfusunun yüzde 40'ına ulaşma imkanı, 1,9 trilyon dolarlık tarımsal ticaret hacminin merkezinde yer alması, genç nüfusu, iklim çeşitliliği ve üretim desen zenginliğiyle yerli ve yabancı yatırımcılar için cazip bir tarım coğrafyası özelliği taşıyor.

Türk iş adamlarını ülkenin tarımsal üretimdeki üstünlüğü, verim-kalite artışı ve tarım sanayi entegrasyonu ile katma değerli raf ömrü uzun gıda ürünlerinin üretimine ve ticaretine yönlendiriyor.

Yağ sanayi, tekstil sanayi, gıda sanayi, kozmetik sanayi, sağlık sanayi, akaryakıt sanayi ve  mobilya Sanayinde kullanılıyor.

Bir litre petrol mü yoksa bir litre zeytinyağı mı daha değerli?

Elimizdeki silahın gücünden haberimiz yok. Geleceğimizin stratejik gücü zeytin ağacı ve zeytinyağıdır. Mardin'den Marmara'ya kadar kıyı şeridine milyarlarca zeytin ağacı dik 5 yıl sonra petrol üreten ülkeler sınıfına sende katıl. BENZİNİN LİTRESİ 43 TL ZEYTİNYAĞININ EN UCUZU 350 TL. İstersek beş yıl sonra Türkiye Yeşil altın ve yeşil petrol ile  petrol üreten ülkeler seviyesine çıkar dedim.

Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına

Orman, mera, tarım dışı alanlar havzalara bölüp havzanın özelliklerine göre meyve ve sanayide kullanacağımız ağaçlarla ormanına dönüştürülmeli. Bu konu milli güvenlik meselesi yapılıp genel seferberlik ilan edilmesi gerekiyor. O zaman Türkiye yağmur ormanları dönüşür. Küresel iklimin getireceği bütün olumsuzluklar şimdiden yok ederiz. Mesela Niğde'yi dünyanın en büyük elma ormanı yap. Ankara'yı armut ormanı yap. Kütahya'yı vişne ormanı yap. Kırşehir'i ceviz olmanı yap. Bölgelerin özelliklerine ve iklim şartlarına göre meyve cinslerini tespit et hazine arazilerini çiftçiye ve YATIRIM YAPMAK İSTEYEN İŞVERENE 49 yıllığına kiraya ver. Fidanları da ücretsiz dağıt. 81 ilde fidan dikmek ve en az b2 yıl bakımını yapmak için 6 milyon personele ihtiyaç  olacak. 

Tarım  ürünlerinin yan sanayi 5 yıl içinde 2 milyon işçinin istihdamını sağlıyor.
TÜRKİYENİN TARIM POTANSİYELİ 500 MİLYAR DOLARIN ÜSTÜNDE 

Muzaffer KILIÇ

Editör: Kerim Öztürk