Bağdat'ta ki üst düzey Irak güvenlik kaynağı, terör örgütü PKK'nın Kerkük kentinde hareketlerini artırdığını, silah satın alma ve Haşdi Şa'bi milislerinden grubun yardımı ve desteğiyle bazı bölgelerden sözde karargahlar ve üsler açma sürecinde olduğunu açıkladı.

Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!

Irak güvenlik kaynağı, terör örgütü PKK'nın birkaç günden bu yana silah satın almayla meşgul olduğunu, taraftarlarının silah satılan yerlere sık sık gittiklerini, ayrıca bazı bölgelerde sözde karargahlar açtığını, yeni unsurları silah altına almaya ve Haşdi Şa'bi milislerinden grubun yardımı ve desteğiyle onları silahlandırmaya çalıştığını belirtti. Terör örgütü PKK'ya ait yeni sözde karargahların Haşdi Şa'bi milisleri bünyesindeki tugaya bağlı olduğunu açıkladı. Irak ortak operasyonlar odası (harekat merkezi)'nda IKBY temsilcisi Tümgeneral Talat Abdülhalik, aslında terör örgütü PKK'nın Kerkük kentindeki hareketleri, yeni sözde karargahlar açtığı, partisel ve örgütsel çalışma yürüttüğü hakkında gerçekten bilgiler bulunduğunu belirtti. Medyada konuşulmayacak güvenlik bilgileri bulunduğunu, ancak terör örgütü PKK'nın Kerkük'te yaptığı şeyin tehlikeli bir eylem olduğuna dikkat çekti.
Kerkük Asayişinde kaynak aynı bağlamda, PKK'nın Kürt mahallelerindeki bazı çocukları ve reşit olmayanları aldattığını, onları silah altına aldığını ve eğitimler almaları amacıyla onları Hurmatu yakınındaki Hurnevezan bölgesine gönderdiğini ifade etti. Geçtiğimiz günlerde halkın Kürt Rahim Ava mahallesinde terör örgütü PKK sözde karargahlarına baskın düzenleyerek, çocuklarını kandırıp askere (silah altına) almamaları konusunda uyarıda bulunduklarını sözlerine ekledi. Asayiş kaynağı, terör örgütü PKK'nın silahlar satın aldığına ilişkin bilgileri doğrulayarak, bundan amacın ve gayenin bilinmediğini, ancak bu silahların terör örgütü PKK gençliği tarafından satın alındığını ve bu silahlar karşılığında çok para ödediklerini belirtti.

Kaynak: Basnews

Editör: Kerim Öztürk