Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanlığının bahçesinde ata tohumları kullanarak yetiştirilen fidanlar meyve verdi.
Yerel tohum ya da yerli tohum olarak da bilinen ata tohumu, atalarımızın geçmişte kullandığı ve herhangi bir işleme maruz kalmadan, yıllar önceki haliyle kalmış doğal tohumlar Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanlığının tarım bahçesinde toprakla buluştu.
Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı Abdullah Yüksel'in öncülüğünde gerçekleştirilen ekimde domates, salatalık, biber, patlıcan, çilek, tere, nane, roka, biberiye gibi meyve, sebze ve yeşillikler yetiştiriliyor. Dikilen fidanlar meyve ve sebze vermeye başladı.
Permakültür sistemi ile ata tohumlarını kullanıyoruz"
Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı Abdullah Yüksel doğaya, çevreye ve suya saygılı ekolojik üretim yöntemleri ile verim hırsına odaklanmadan yapılan bir üretim yöntemini sürdürmeye çalıştıklarını kaydederek, "Bu üretim yönteminde atalarımızdan ve dedelerimizden bizlere miras kalan tohumları kullanıyoruz. Yaklaşık 500 metrekare bir alan içerisinde domates, biber, salatalık üzerine yoğunlaştık. Bunun dışında toprağın doğrudan güneş ve yağmurdan etkilenmesi önlemek için kurduğumuz sebze yatakları ile hem topraktaki nemi korumuş oluyoruz hem de toprağın doğrudan su ve güneşten etkilenmesinin önüne geçiyoruz" dedi.
ATA TOHUMLARI, BU TOPRAKLARDAKİ GEÇMİŞİMİZ VE GELECEĞİMİZDİR'
Ata Tohumu Projesinin önemine vurgu yapan Başkan Yüksel, 'Biz, bu proje için; "Anadolu'nun Ata Tohumları..." dedik! Zira biliyoruz ki; "Analar dolu" toprağımızın bizim olduğuna en büyük delil, işte bu "Ata tohumları"dır! Bu tohumlar, bu topraklardaki mührümüzdür. Bu tohumlar, bu topraklardaki genlerimizdir. Bu tohumlar, farkımız ve markamızdır. Bu tohumlar, özgünlüğümüz ve özgürlüğümüzdür! Hasılı bu tohumlar, bu topraklardaki geçmişimiz ve geleceğimizdir' diye konuştu.