1970 yılı Ülkü Ocakları Birliği Genel başkanı, dava adamı Dr. İbrahim Doğan hakka yürüdü. Haberalp olarak merhum büyüğümüze Yüce Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

İbrahim Doğan Kimdir?

İbrahim Doğan 1965 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başlamıştır. Sol örgütlerin üniversitelerde örgütlenmeye başlamasıyla 1968 yılında Tıp Fakültesi Ülkü Ocağı’nı kurmuştur. 1969 yılında oluşturulan Ülkü Ocakları Birliği’nin ilk Genel Kurulu’nda da Genel Başkanlığa seçilmiştir. 1970 yılında Tıp Fakültesi’nde cereyan eden silahlı çatışmalarda bir doktorun ölmesi üzerine, kurşunun başka silahtan çıkmış olduğunun tespit edilmesine rağmen haksız yere dört yıldan fazla tutuklu kalmıştır. Cezaevinden çıktıktan sonra kaldığı yerden fakültesine devam etmiş ve geçen zamanı telafi ederek 1979 yılında Uzman Tıp Doktoru ve KBB uzmanı olmuştur.

Türk Milliyetçiliğinin siyasi ve entellektüel savruluşu ve kurtuluşumuz! Türk Milliyetçiliğinin siyasi ve entellektüel savruluşu ve kurtuluşumuz!

Ülkü mücadelesini tıpkı altmışlı yıllarda olduğu gibi kesintisiz devam ettirmiştir.

09.06.2024 Pazar günü ikindi namazına mütekip Karşıyaka Mezarğına defnedilecektir.

***

Dr. İbrahim DOĞAN ağabeyim’e veda…

“ Yaradan rahmetini kahrından üstün saydı,
Ne olurdu halimiz gözyaşı olmasaydı?..”

Üzüntümüz tarifsiz.  
Ülkü Ocaklarının ilk Kurucu Genel Başkanı, üstün ahlâkı ve karakteri ile hepimizin örnek aldığı, ülkücü camianın kanaat önderi, kıymetli ağabeyim KBB mütehassısı Dr. İbrahim DOĞAN’ın vefat haberi yüreklerimizi kavurdu. 
Allah rahmet eylesin. 
Ruhu şâd, mekânı firdevs cenneti olsun. 
Ailesi başta olmak üzere, ülkücü camiaya ve sevenlerine sabırlar temenni ediyor, baş sağlığı diliyorum. 
Pazar günü ikindi namazından sonra  Karşıyaka mezarlığı camiinde cenaze namazını kılıp aynı yerde ebediyete yolcu edeceğiz. 
Gelin ey Fatiha’lar, Yasin’ler…
Hasan BÖLÜCEK

Editör: Kerim Öztürk