Devlet miting yapmaz. Devlet, karşı çıktığı bir olayda devletler hukukuna göre gereğini yapar. Bu devlet olmanın gereğidir.

Biz ne yaptık:

1-Cumhurbaşkanımızın da katılarak konuşma yaptığı büyük Filistin mitingi yaptık. İsrail'e demediğimizi bırakmadık.

2-Cumhuriyetin 100’üncü yıl kutlamasını Gazze saldırısı bahane edilerek sembolik olarak kutlandı.

3-1 Ocak 2024 Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet mitingini Cumhurbaşkanının oğlu B. Erdoğan'ın kol kanat gerdiği TÜGVA tertipliyor. Bir çok insan İsrail'e lanet okuyor...

4-Saadet Partisi millet vekili AKP'nin İsrail ile ticareti kesmediği için TBMM' de “…Vicdan azabından kurtulsanız tarihin azabından kurtulamayacaksınız/Tarihin azabından kurtulsanız Allah’ın gazabından kurtulamayacaksınız” demiş. Aşırı sataşmadan kalp krizi geçirmiş düşmüş ve ölmüştür....

5- İktidar yapmadığını iddia ettiği ticareti kısıtlama kararı alıyor.

6-Bazı siyasi partiler iktidardakilerin çocuklarını veya akrabalarının ortak oldukları şirketlere ait gemilerin İsrail'e yük taşıdığını iddia ettiler.

Beşiktaşlı futbolculardan Buğlem Elif için dayanışma Beşiktaşlı futbolculardan Buğlem Elif için dayanışma

7-31 Mart seçimlerinde Erdoğan'ın katıldığı mitinglerde "İsrail'le ticarete son verin" vb pankart taşıyanların pankartları zorla elinden alındı ve pankartları taşıyanlar göz altına alındılar.

8- TBMM' de CHP "İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamlara rağmen Türkiye'nin İsrail ile ticaretini sürdürmesinin neden ve sonuçlarının araştırılması amacıyla" grup önerisi veriyor. Partisi adına Veli Ağbaba şunları söylüyor:

"-Şu ikiyüzlülüğü düşünebiliyor musunuz, bir taraftan Gazzeli çocuklar için namaz kılıyorlar, diğer taraftan İsrail'in jetlerine yakıt gönderiyorlar. Yazıklar olsun bu ikiyüzlülüğe."

-"Ayrıca ticaret yapıyorlar. Ne kadar akrabaları varsa yapıyor. Hepsi AK Partili. Hepsi sizin siyasi akrabanız... Gazze'de çocuklar ölürken bunlar bir taraftan sahte gözyaşları döküyor, diğer taraftan İsrail'e malzeme satıyorlar".

-Ne yaptılar İsrail'e karşı Meclis'te koka kolayı yasakladırlar. İsrail'in dizleri titredi bu tedbir karşısında. Hala gemiler gitmeye devam ediyor. Dürüstseniz o gemileri durdurun, hodri meydan"

"-Mescid-i Aksa diye ağlayıp Mescid-i Aksa'ya tel örgüsü çekenler, çektirenler sahtekardır"

Mehmet ARSLAN

Editör: Kerim Öztürk