İstanbul Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ve beraberindeki heyet 23-24 Eylül tarihlerine Batı Trakya’da bir dizi temaslarda bulundu.

Başkan Ömer Arısoy ve beraberindeki heyet, Batı Trakya ziyaretine 23 Eylül Cuma sabahı Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu’nu ziyaret ederek başladı.

Daha sonra İskeçe’ye geçen heyet burada ilk olarak Şahin köyünü ziyaret etti. Karacaahmet Camii’nde Cuma namazında soydaşlarla bir araya gelen heyet daha sonra Şahin Eğitim ve Kültür Derneğini ziyaret etti.

Şahin köyü ziyareti ile ilgili Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Benim için Zeytinburnu hikayesi biraz da Batı Trakya hikayesidir. Batı Trakya Türklerinin kalesinde, Şahin köyündeyiz. Sn. Vekilimiz Hüseyin Zeybek, dernek başkanımız Oktay Hoçka, Mustafçova Belediye Başkanımız Rıdvan Delihüseyin ve kardeşlerimizle buluştuk.”

Ömer Arısoy ve beraberindeki heyet Şahin köyünden sonra Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin’i makamında ziyaret etti.

Belediye ziyaretinin ardından İskeçe’ye geçen heyet İskeçe’nin yeni müftüsü Mustafa Trampa’yı ziyaret ederek görevinde başarı dileklerinde bulundular.

Konuk heyet daha sonra İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, milletvekili Zeybek ve Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Ziyaretin ikinci gününe esnaf ziyareti ile başlayan misafir heyet İskeçe çarşısını gezerek soydaşlarla bir araya geldi.

Daha sonra İskeçe Türk Birliği’ni ziyaret eden heyet İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve dernek yöneticileri tarafından karşılandı.

Ömer Arısoy İTB ziyareti ile ilgili olarak duygularını “Birlik ve beraberliğini koruyan, dinine, diline, varlığına, kültürüne sahip çıkan Batı Trakyalı soydaşlarımızla birlikteyiz. İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve kıymetli hemşerilerimiz sağ olsun, evimizde gibiyiz. Her daim onların yanındayız, destekçisiyiz, kardeşiz biz.” şeklinde ifade etti.

İskeçe temaslarını İskeçe Türk Birliği ziyareti ile tamamlayan heyet daha sonra Gümülcine’ye geçti. Burada ilk olarak Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’i makamında ziyaret eden heyet daha sonra Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde dernek başkanı Sedat Hasan ve dernek yöneticileriyle görüştü. Heyet, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği’ni de ziyaret ederek, BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet ve diğer yöneticilerle bir araya geldi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ve beraberindekiler Dostluk Eşitlik Barış (DEB) partisini ziyaret eden heyet burada parti başkanı Çiğdem Asafoğlu ve DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet’le görüştü. Heyet daha sonra Batı Trakya Türkleri’nin lideri merhum Dr. Sadık Ahmet’in Gümülcine’deki kabrini ziyaret etti. Konuk heyet daha sonra Gümülcine’den ayrılarak İstanbul’a hareket etti.

Batı Trakya ziyareti kapsamında Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a Ak Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Selami Delibalta, Meclis Üyesi Hakan Güler, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkez Sekreteri Besim İsmailbaşa, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Zeytinburnu Şube Başkanı Fatih Hacıbedel, Batı Trakya Camii Vakfı Başkanı Hasan Şahin ve Batı Trakya Spor Kulübü Başkanı Mehmet Gençoğlu Batı Trakya ziyareti boyunca eşlik etti.

Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!

Kaynak: Gündem gazetesi 

Editör: Kerim Öztürk