Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Çin'in Uygur Türklerine uyguladığı zulme destek veren skandal bir açıklamaya imza atmıştı. Abbas "Çin aşırıcılığı ortadan kaldırmayı, terörizme ve ayrılıkçılığa karşı çıkmayı amaçlıyor" ifadelerini kullanmıştı. 

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Uygur Türklerine yönelik skandal sözlerini eleştirdi ve sert tepki gösterdi. Abbas'ın bu ifadeleri 'vicdanı sızlamadan' kullandığını söyleyen Bahçeli, "Uygur Türklerine terörist demek haksızlıktır, rezalettir" dedi.

Türkiye'nin İsrail zulmüne kar her daim Filistin'in yanında olduğunun altını çizen Bahçeli, "Biz onlara destek verdikçe bu zihniyet Türk milletine köstek olmuştur" ifadelerini kullandı.

ABBAS: FİLİSTİN HER ZAMAN ÇİN'E İNANDI

Bahçeli konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas 13 Haziran 2023'te Çin Halk Cumhuriyeti'ni ziyaret etmiştir. Pekin'de Çin Başkanı ile görüşmesi esnasında şu sözler Abbas'ın ağzın söküldü: Bazılarının gündeme getirdiği Uygur meselesi insan hakları meselesi değildir. Bu Çin'in terörizm, aşırılık ve ayrımcılıkla mücadelesidir. Filistin her zaman Çin'e inandı.

"TÜRK MİLLETİNE İFLAH OLMAZ BİR SAYGISIZLIKTIR"

Mahmut Abbas vicdanı sızlamadan bunları söylemiştir. Biz onlara destek verdikçe bu zihniyet Türk milletine köstek olmuştur. Mazlum Filistin'in yanında olduk. Ama fakat demeden savunduk. İsrail'in yasa dışı yerleşimi artırmasını kınaması gereken tutum olarak değerlendirdik. 67 sınırları temelinde Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini ön şartsız destekledik. Sayın Abbas, Uygur Türkeri'ne terörist demek haksızlıktır, rezalettir. Türk milletine iflah olmaz bir saygısızlıktır.

"TÜRK'E KEFEN BİÇMENİN SONU KORKUNÇTUR"

Filistin davasını desteklediğimiz kadar değilse de yarısı kadar, esir Türklerin durumunu ağzınıza alamadınız. Hakkı telaffuz etmeye yanaşmadınız. Teröristlere kol kanat germekten utanmadınız. PKK'ye FETÖ'ye sesini çıkardı mı? Hiçbirini yapmadı, aklından geçirmedi. Konu Türkiye ve Türk milleti idi. Çin Halk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti temasları yoğunlaştırarak insan hakları ihlalini telafi etmelidir. Gerçeği saptırmak vicdansızlıktır. Türk'e kefen biçmenin sonu korkunçtur. Kudüs sadece onların değil tüm Müslümanların kutsal mabedidir. 

Editör: Kerim Öztürk