GÜNCEL

Gümüşhaneliler Şokta! Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor!

Cumhur İttifakı birleşenlerinin ayrı ayrı seçimlere giren illerden biri olan Gümüşhane’de MHP’nin seçim başarısı AKP yerel yöneticilerini üzdü. Sayın Vali Alper Tanrısever bey tarafsız adil yasalardan yana tavrı çirkin çekememezlik, gambazlama vb. ayak oyunları valiyi yerinden etti.

Cumhur İttifakı birleşenlerinin ayrı ayrı seçimlere giren illerden biri olan Gümüşhane’de MHP’nin seçim başarısı AKP yerel yöneticilerini üzdü.

Sayın Vali Alper Tanrısever bey tarafsız adil yasalardan yana tavrı çirkin çekememezlik, gambazlama vb. ayak oyunları valiyi yerinden etti.

Sayın Valiyle şahsen bir kez el sıkışmamıza rağmen şehir sakinleri ve kamuoyundan yoğun takdir toplayan son derece mütevazi beyefendi devlet gücünü milletten yana kullanan tavrı Gümüşhane Hacı eminde haksız baskılar yapan madencinin yanında değil, suyunun köyünün çevresinin mücadelesini veren köylülerin yanında durarak göstermiştir.

Daha doğrusu partinin değil devletin  ve milletin valisi olmuştur.

Gümüşhane küçük bir şehirdir ama yüksek karakterli onurlu zirve insanların şehridir.

Doğrular yanında Kuşakkaya gibi durmuş ve durmaya devam edecektir.

Bu vali değişikliği dün bir bugün iki kısa bir süre önce şehre atanan valinin yerinin değiştirilmesi kamu vicdanını yaralamıştır.

Şehirde sessiz infial var, vicdanlar kanıyor, yürekler yanıyor, gönüller buruk. Bizi tanıyanlar bilir asla kula kul olmadık, eğilmedik, bükülmedik. Yanlışı asla savunmayız. Doğrunun yanında Zigana Canca Kalesi Almazataş Kuşakkaya gibi dimdik dururuz.

Bu karakterde insanların varlığı umudumuzdur.

Bu modası geçmiş soğuk savaş dönemlerinin bağnaz taşra siyasetçisi tavrı şehirde hemşerilerimizin ve milletin vicdanında mahkum olacaktır.

Valiler Gümüşhane valisi gibi partinin değil, milletin devletin valisi olmalıdır.

Ülkenin buna ihtiyacı vardır.

Yediden yetmişe herkesin sempatisini toplayan adamlığı dilden dile gönülden gönüle yayılan sayın valimiz siz hiç bir şey kaybetmediniz. Bilakis gönüllerde taht kurdunuz.

Her ile Allah Alper Tanrısever gibi bir valiyi her ile nasip etsin.

Sayın valim umut ediyorum bu çizgide yüce Türk milletine çok hizmetler yapmanızı kısmet olur. Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin.

Sabri ŞENEL - 19.06.2024 / İstanbul-Ümraniye