GÜNCEL

Selçuk Özdağ: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi nedir? Devam ediyoruz.

Gelecek - Saadet Partileri TBMM Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi nedir? Devam ediyoruz.

Gelecek - Saadet Partileri TBMM Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi nedir? Devam ediyoruz.

Özdağ; " Şehir eşkiyalığına dönen Şehir hastanesi masraflarını çok defa dile getirdik ama görevden alınan ve kendisini eski yıkılmaz armada gibi gören sağlık bakanı Fahrettin Koca'nın giderayak yaptığı itiraf amaçlı kan dondurucuydu. Yerli ve milli ifade ile sıradan finansal kazanç ve tasarruflar için bile Türk parasına dönmeleri gereken dikte edilirken, şehir hastaneleri başta olmak üzere hazine garantili diğer yatırım ve ekonomi döviz cinsinden ve merkezi ABD enflasyonu baz para ödeme işlemi yerli ve milli bir politika yapılmaktadır diye. 22 yıllık AK Parti hükümetleri döneminde, devlet hastanesi sayısı yalnızca yüzde 23, yatak sayısı yüzde 46 artarken; özel hastane sayısı yüzde 111, özel hastanelerin yatak sayısı yüzde 185 değişmenin sosyal devlet anlayışı ile örgütlenme teşkil edip etmediği değerlendirilmiş olup olmadığı dedik.

Vatandaşlarımızın kamu hastanelerinin tamamlanması ve yeterli hizmet alamaması nedeniyle özel hastanelere mecbur bırakıldığı hususu bir hükümet politikasına uymadılar. Peki eski Sağlık Bakanı'nın itirafçısıydı.?

İktidarın şehir hastaneleri müteahhitleriyle yaptığı bonker sözleşmelerin 70-80 milyar dolar civarında olduğu söyleniyordu. Eski Bakan Fahrettin Koca bunun aslında “322 milyar euro” olduğunu itiraf etti! Anlaşılan bu sözleşmelerde gizli taahhütler de var. Koca, ödemeyi önce 142,5'e, ardından da 27,5 milyar euroya düşürdüklerini söyledi.

Ört ki ölelim. Rakamın büyüklüğüne bakarsınız. Kimsenin zamanında bunu. Sadece imzayı ayrılıkları biliyormuş anlaşılan. 322 milyar euro…

Bugünkü kurdan 11 modeli 270 milyar lira! Türkiye milli hasılasının neredeyse 3'te 1'i… ülkede yağma Hasan'ın böreği tedavisini yapmışlar. AK Parti kamuoyuna ve Meclis'in denetiminden kapalı gizli anlaşmalarla hastane müteahhitlerine 322 milyar euro ödeme öngören anlaşmalar yaptı.

Biz de bütün bu gizli kapaklı anlaşmaların ne sürmesi, kimlere ait parçaların neler sunulduğunu Türk milleti adına bulunmasını istedik. Bu konu hakkında bölgesel araştırma önerisi ne oldu derseniz bilirsiniz artık…” dedi.