YAŞAM

İstanbul’da akıl almaz dolandırıcılık hikayesi!

İstanbul’da akıl almaz dolandırıcılık hikayesi!

Arkadaşlar bugün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Taktir ve yorum sizlere ait. Yollar ard niyetli insanlarla dolu.

Metrodan indim ikametime doğru sağa sola bakarak yürüyorum. Arkamdan 3-4 yaşlarında bir kız çocuğu “amca amca” diye seslenip ”amca beni Hakan abilere götür ”sözcüğünü hiç durmadan 50 metre boyunca arkamdan gelip tekrarladı.

O esnada yoldaki erkek kuaförü dükkanın kapısındaydı. Kuaför "Çetin abi sakın arkana dönme seslenen küçük kıza bakma ve sakın elini tutma, kızın babası ve abisi karşıda aracın arkasında saklanıyor, küçük kızla ilgilenip elini tutup konuşmak isteyenler olduğunda ortaya çıkıp kızımızı kaçırıyorlar, sapık var diye bağırıp, 3.000 TL para vermezsen seni affetmeyiz, milleti, polisi buraya toplarız diyorlar, sen dükkana gir, tezgaha düşeni seyir edelim "dedi .

Erkek kuaförüne girdim polisi aradım. Detaylı bilgi verdim sivil ekip 5 dakika içinde malum alanda önlem aldı. Bir genç erkek tam tezgahlarına düşerken polis müdahale etti.

Daha sonra polisin biri kuaföre girdi, sohbet ettik. Polisin dediği "bunun gibi olaylarda çoğalma var, 3 saat sonra hepsi serbest kalır, başka semtte devam ederler, insanlar rezalet ve dayaktan korktuğu için yanında parası olmayanlar korkudan bu çete mensuplarıyla beraber banka ATM’sine beraber gidip ödeme yapıyorlar, polise de bildirmiyorlar "şeklinde oldu.

Dostlar aklınızın bir köşesinde bulunsun. Daha nelere şahit olacağız bu İstanbul'da. (AT)